1. FLEXIBEL LESMATERIAAL

Dekkend materiaal via één van de drie opties

Het eerste ingrediënt voor maatwerk is de beschikbaarheid van flexibel lesmateriaal. Dit is materiaal dat volledig dekkend is en voldoet aan de exameneisen, maar tegelijkertijd makkelijk aan te passen is door de docent. Elerna is gespecialiseerd in talen en zaakvakken. Wij bieden op drie manieren lesmateriaal aan:

 1. Vervanging van werkboeken;
 2. Open lesmateriaal (zoals VO-Content);
 3. Eigen materiaal.

Optie 1: Vervanging van het werkboek

Via deze weg houdt u uw bekende lesboek. Wij bieden u een alternatief werkboek. Dit noemen wij een collectie. Deze collecties zijn door auteurs van Stichting Digitale Leermiddelen gemaakt. Dit zijn auteurs die eerder hebben gewerkt voor traditionele uitgevers. Deze auteurs hebben nieuw materiaal ontwikkeld en dit vervolgens gearrangeerd zodat het aansluit bij uw methode. Wilt u weten of wij uw methode ondersteunen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Optie 2: Open lesmateriaal (zoals VO-Content)

In 2015 vroegen steeds meer docenten naar de mogelijkheid tot integratie met VO-Content. Om dit te testen hebben wij vervolgens een aantal stercollecties geïmporteerd. De scholen die dit materiaal hebben uitgetest, waren erg positief. Deelnemers hebben ons vergeleken met andere platformen en concludeerde dat wij gebruiksvriendelijker zijn. Daar zijn we trots op! Daarom bieden wij graag de leden van VO-Content de mogelijkheid om ons platform nog aankomend jaar uit te proberen. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Optie 3: Eigen lesmateriaal

Zo nu en dan komen wij docenten tegen die al eigen lesmateriaal hebben gemaakt. Dit moedigen we aan. Door uw eigen materiaal in te laden in Elerna breidt u de functionaliteit van uw lesmateriaal gigantisch uit. U kunt antwoorden inzien, differentiëren en materiaal zeer makkelijk aanpassen. Uw eigen materiaal in Elerna is alleen beschikbaar binnen uw eigen school. Wilt u uw materiaal ook voor anderen beschikbaar maken? Dit kan door u als auteur aan te melden bij Stichting Digitale Leermiddelen. Zij gaan vervolgens met u door een selectieprocedure. Als uw materiaal hier positief wordt beoordeeld, wordt dit beschikbaar voor andere scholen tegen een vergoeding en is 75% van deze vergoeding voor u!

Eenvoudige Editor

U beschikt inmiddels over inzicht in het het leerproces en flexibel lesmateriaal. Met deze gegevens kunt u het lesmateriaal aanpassen. Dit kan voor alle leerlingen, een groepje leerlingen of zelfs per individuele leerling. De eenvoudige editor van Elerna stelt u in staat om in één klik materiaal aan te passen. U kunt bestaand materiaal wijzigen en/of verwijderen. Ook is het mogelijk om zelf materiaal toe te voegen. Zelf toegevoegd materiaal kan ook automatisch worden nagekeken. Er worden acht opdrachttypes ondersteund:

 1. Doen
 2. Open
 3. Invullen
 4. Numeriek
 5. Meerkeuze
 6. Tabel
 7. Ordenen
 8. Inleveropdrachten

Deze types en hun subtypes stellen u in staat een enorme diversiteit aan werkvormen te gebruiken. Daarnaast kunt u tekst, afbeeldingen, video's en geluidsfragmenten toevoegen.

Interesse gewekt?