2. Flexibel Lesmateriaal

Dekkend materiaal via één van de drie opties

Het tweede ingrediënt voor maatwerk is de beschikbaarheid van flexibel lesmateriaal. Dit is materiaal dat volledig dekkend is en voldoet aan de exameneisen, maar tegelijkertijd makkelijk aan te passen is door de docent. Elerna is gespecialiseerd in talen en zaakvakken. Wij bieden op drie manieren lesmateriaal aan:

  1. Vervanging van werkboeken;
  2. Open lesmateriaal (zoals VO-Content);
  3. Eigen materiaal.

Optie 1: Vervanging van het werkboek

Via deze weg houdt u uw bekende lesboek. Wij bieden u een alternatief werkboek. Dit noemen wij een collectie. Deze collecties zijn door auteurs van Stichting Digitale Leermiddelen gemaakt. Dit zijn professionele auteurs die eerder hebben gewerkt voor traditionele uitgevers. Deze auteurs hebben nieuw materiaal ontwikkeld en dit vervolgens gearrangeerd zodat het aansluit bij uw methode. Dit is gedaan voor de vakken hiernaast. Daarbij is de focus gelegd om als eerst te arrangeren voor de twee grootste methoden. De ontwikkelingen zijn gestart bij de eerste twee klassen voor vmbo-t/havo en havo/vwo. Het grootste deel van deze collecties zijn inmiddels in gebruik genomen. Wilt u weten of wij uw methode ondersteunen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Optie 2: Open lesmateriaal (zoals VO-Content)

In 2015 vroegen steeds meer docenten naar de mogelijkheid tot integratie met VO-Content. Bij wijze van test hebben wij vervolgens een aantal stercollecties geïmporteerd.  De scholen die tests hebben gedaan met dit materiaal waren erg positief. Een aantal deelnemers heeft ons gemeten naast andere platformen en concludeert dat wij makkelijker zijn in gebruik. Daar zijn we trots op! Daarom bieden wij graag de leden van VO-Content de mogelijkheid om ons platform nog aankomend jaar uit te proberen. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Optie 3: Eigen lesmateriaal

Zo nu en dan komen wij docenten tegen die al eigen materiaal hebben gemaakt. Dit steunen wij van harte. Door uw eigen materiaal in te laden in Elerna breidt u de functionaliteit gigantisch uit. U kunt antwoorden inzien, differentiëren en materiaal zeer makkelijk aanpassen. In principe delen wij materiaal dat ingeladen wordt niet met andere scholen. Het kan natuurlijk voorkomen dat u wel graag uw materiaal voor anderen beschikbaar wilt maken. Dit kan door u als auteur aan te melden bij Stichting Digitale Leermiddelen. Zij gaan vervolgens met u door een selectieprocedure. Als uw materiaal hier positief wordt beoordeeld kunt dit aan anderen aanbieden en is 75% van de vergoeding van dit materiaal voor u! Vaak zien wij ook dat kleinere vakken materiaal toevoegen. Dit gebeurt meestal als wij al gestart zijn met andere vakken. Heeft u eigen materiaal en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Eenvoudige Editor

U beschikt inmiddels over inzicht in het het leerproces en flexibel lesmateriaal. Met deze gegevens kunt u het materiaal aanpassen. Dit kan voor alle leerlingen, een groepje leerlingen of zelfs per individuele leerling. De eenvoudige editor van Elerna stelt u in staat om in één klik materiaal aan te passen. U kunt bestaand materiaal verwijderen en wijzigen. Ook is het mogelijk om zelf materiaal toe te voegen. Zelf toegevoegd materiaal wordt ook automatisch nagekeken. Er worden zes basis opdrachttypes ondersteund:

  1. Doen;
  2. Open;
  3. Invullen;
  4. Meerkeuze;
  5. Tabel;
  6. Ordenen.

Deze types en hun subtypes stellen u in staat een enorme diversiteit aan werkvormen te gebruiken. Daarnaast kunt u tekst, afbeeldingen, video's en geluidsfragmenten toevoegen.

Interesse gewekt?

Is uw interesse gewekt? Bemachtig dan direct uw vrijblijvende demo